Despotisme Il.lustrat

                                                                        Tot per al poble,                                                                            però sense el poble

Característiques:

1. Autoritat absoluta no limitada per les lleis.

2. Abús de superioritat, poder o força en el tracte amb les altres persones (estartidencs de segona).


Clic aquí 

per anar a la pàgina web 

Pirates de l'Estartit


L'abús de superioritat es dóna en totes les relacions no igualitàries (titellaire-titella). Tant en el passat, com en el present. Tant en una parella, com en una dictadura com amb els "negreros".


Senyors (amb humor), que aquí a l'Estartit tenim fama de "negrerus".... Fins hi tot hi ha unes cases, les dels "Americanos" (o "Indianos") que van fer fortuna amb el comerç d'esclaus (que no us enganyin que la riquesa venia d'això). Cases que donen al carrer de les Illes per cert, sense comentaris. Diuen que eren amb cognom de família Marquès. A casa en tenim un que també se'n diu, possible descendent. 


I per més "INRI", aquí estan orgullosos de que es celebra l'única fira de "Pirates i Corsaris" d'aquesta contrada. Què no ens en falten. I que n'estan d'orgullosos dels Pirates. I tant que sí. S'ha de dir que nosaltres també creiem que és un gran encert. Tot i que el mèrit també el té una mica "La Mercè" i la fi de temporada          turística. Ara millor podrien cel.lebrar 

"La Fira de Negrerus i Esclaus". Mentres de ser una obra de teatre encoberta la farien pública i a lo millor té més "morbo". 


Imagineu el cartell: "Subhasta d'Esclaus". Surten dalt una tarima a la plaça de l'Església una colla d'esclaus enmanillats i comença la venda amb el "qui en dóna més?". Els postors fan puges per diferents esclaus/es. Acte seguit enxampen un esclau que volia escapar-se i procedeixen a lligar-lo i davant tothom a clavar-li fuetades. 


Potser d'aquesta forma es podria donar "rienda suelta" als sàdics i els masokistes que viuen en aquest indret i potser tindriem més pau la resta de l'any.

Gent que no sap establir relacions d'igualtat i respecte (les relacions cíviques), i només comprenen relacions de superioritat o inferioritat reflex del seu estat psíquic. Reflex també del seu incivisme i egocentrisme.

Subhasta d'Esclaus
Subhasta d'Esclaus


I parlant de negreros o pirates, un altre dia us explicarem com un de parell dones folklòriques van venir a fer fortuna a l'Estartit (o potser caldria dir a tocar els pebrts!!! - a les Amèriques no) i també es van forrar amb els "esclaus". En plan colonitzadores. Tant és així que un d'aquest carrers dels que ens queixem li canviaran el nom. Adivineu? Carrer no sé què "de Segura".


Si alguns no sabeu de què va no us amoineu, un altre dia poden entrar a explicar-ho amb detall i amb probes. Ja que nosaltres no parlem perquè si, ens basem amb fets...


És curiós com els "negreros/as" en que pensem al escriure aquest text aquí, mai somriuen. Són serios. Molt serios/es. Parlen sense somriure. Alguna mirada d'altivesa. Clar, s'han de fer respectar...i no els diguis res o deu vos en guard que us queixeu de res, es molesten i s'emprenyen i s'identifiquen a si mateixos/es com a víctimes i com a tal, estan a més pel cim dels altres. I sense "estudis de tot" donen "lliçons de tot" com bons/es "saberuts/des".


Amb més imatges posem-hi més HUMOR 

o sentiments d'impotència.

Cliqueu per veure millor les imatges

Aquí no insultem a ningú, és un espai de reflexió, i les reflexions les fa cadascú i les aplica a la seva experiència de vida. Tota aquesta crítica general la podeu subjectivament aplicar a aquella persona, a aquell polític o aquell veí. Però podreu veure que té veritats que ningú les podrà revocar. Perquè ens basem en fets i probes reals que si extrapolem, diuen molt de molts personatges públics.